Semi permanente Make up

Sinds 2020 ben ik gespecialiseerd in Semi Permanente Make Up en wat ben ik blij dat jullie hebben de nieuwe behandelingen zo goed ontvangen. In mijn potfolio (scroll down) kunnen jullie mijn werk bekijken. SPMU betekent niet alleen powderbrows! Zoals jullie kunnen zien SPMU Lippen (Lips) of Eyeliner (Infralash) kan ook!  De interesse is enorm en ik help jullie heel graag. Alle vragen beantwoord ik met plezier en graag help ik jou door het hele proces mee! Boek jouw intake gesprek hier. 

 

Informatie omtrent de genezing van Semi Permanente make up:

 

Net als de voorzorg en de nazorg instructies is deze informatie van groot belang voor u om te lezen.

 

 

De huid is ons grootste orgaan, deze is dag en nacht in werking en er vindt (afhankelijk van de leeftijd) elke 28 dagen een celdeling plaats in de opperhuid. Dit betekent dat gemiddeld elke 28 dagen er een nieuwe huidlaag (opperhuid) wordt gecreëerd en de oude huidlaag verdwijnt.

 

De Semi Permanente make up behandeling wordt net in de bovenste laag van de Dermis (lederhuid) geplaatst, op de grens van de overgang van de Epidermis (opperhuid) naar de Dermis (lederhuid). Dit heet de Papillaire laag. Deze laag heeft een golf-vormig structuur en is de ideale laag waar het pigment geïmplementeerd dient te worden. 

 

Door de celdeling vervaagd te Semi Permanente make up na de eerste behandeling met gemiddeld tussen 20% en 50% (dit is afhankelijk van het huidtype, de conditie van de huid, de leefstijl van de klant en de nazorg. 

 

Wilt u de pigmentatie kleur intenser dan een natuurlijke intensiteit dan kunt u kiezen voor een nabehandeling. Dit mag tussen 6 en 8 weken na de behandeling, tijdens de nabehandeling worden de huidlagen nog extra gevuld met de gewenste pigmentkleur en de puntjes op de i gezet op plekken waar de huid de pigmentkleur heeft losgelaten. 

 

Na de nabehandeling zal de pigmentatie na 1 tot 1,5 jaar zo goed als weg kunnen zijn. Dit is een normaal proces. De pigmentatie kan dan na een 1 tot 1,5 jaar weer worden bijgewerkt.

 

Echter zijn alle huiden anders en elke huid leeft zijn eigen leven. Hier hebben wij als specialisten geen invloed op, u als klant echter wel. Daarom is het van groot belang dat u goed zorgt voor uw huid en alle nazorg instructies strikt opvolgt. 

 

Ons vak is handwerk en ook al gebruiken wij een machine om het pigment in de huid te implementeren, toch kunnen wij niet op het blote oog zien of wij de juiste huidlaag hebben bereikt. Wel gebruiken wij onze kennis en ervaring om te weten of wij de juiste huidlaag hebben bereikt, soms kan het zijn dat het pigment bij de ene huid sneller vervaagd dan bij de andere huid. Dit heeft te maken met leeftijd, de conditie van de huid, het huidtype en de levensstijl van de klant zelf. 

 

Dit betekent dat het in sommige gevallen voor kan komen dat er wederom een 3e behandeling dient te worden ingepland voordat het gewenste resultaat wordt behaald. Echter komt dit zeer zelden voor en meestal zien wij na de eerste behandeling of dit het geval bij u zal zijn. Alle vervolgbehandelingen worden in rekening gebracht bij de klant, dit omdat wij geen invloed hebben op het genezingsproces en ook niet weten hoe u om bent gegaan met de nazorg van de behandeling.

 

Wenst u een nabehandeling? Dan dient deze altijd plaats te vinden tussen 6 en 8 weken. 


De voorzorg:

 

 

* 72 uur van tevoren niet zonnen en/of zonnebanken.

 

* 72 uur van tevoren geen peeling of andere gezichtsbehandelingen ondergaan.

 

* 72 uur van tevoren geen alcohol, drugs, antibiotica of medicijnen met bloedverdunners gebruiken.

 

* Gebruikt u medicijnen of staat u onder behandeling dan is het verstandig om dit van ter voren aan te geven.

 

* Heeft u een Botox behandeling of andere liftende ingrepen ondergaan dan is het verstandig minimaal 14 dagen te wachten voordat u een SPMU behandeling ondergaat.

 

* 72 uur van tevoren geen Ibuprofen of Aspirine innemen.

 

* Bent u in verwachting, dan kunnen wij u niet behandelen.

 

* Geeft u borstvoeding of bent u net bevallen, dan kunnen de hormonen de pigmentatie op negatieve wijze beïnvloeden, behandeling is geheel op eigen risico! 

 

* Menstruatie kan de pigmentatie beïnvloeden. De behandeling is op eigen risico. 

 

* Heeft u een pacemaker en/of bent u een hartpatiënt, dan graag toestemming aan uw huisarts vragen.

 

* Heeft u een slechte wondgenezing, dan kunnen wij u niet behandelen!

 

*Heeft u een kortslip, actieve herpes dan kunnen wij u niet behandelen!

 

* Heeft u een huidaandoening op de te behandelen zone, dan kunnen wij u niet behandelen!

 

* Heeft u onlangs een operatie ondergaan op de te behandelen zone en is daarbij een litteken ontstaan dan is de genezing hiervan minimaal 8 maanden.

 

* Heeft u andere medische aandoeningen, dit graag van tevoren aangeven.

 

* Draagt u lenzen en heeft u een eyeliner behandeling? Houdt er rekening mee dat de lenzen tijdens de behandeling uit moeten.

 

* Om het beste resultaat te bevordereni, passen geen verdovingen toe, met de nieuwe technieken die wij toepassen is dit niet nodig.

 

 

De nazorg: 

 

 

De nazorg betreft het onderhouden van de pigmentatie, dit is voor ieder huidtype anders en van groot belang voor het resultaat dat deze strikt wordt opgevolgd.

 

 

Voor het beste resultaat zal u zich moeten houden aan de onderstaande nazorg: 

 

* Minimaal 30 minuten na de pigmentatie heel dun Bepanthen of de geadviseerde aftercare aanbrengen. 

 

* De pigmentatie niet aanraken met ongewassen handen.

 

* De eerste 3 uur na de pigmentatie niet roken.

 

* De pigmentatie zo droog mogelijk houden deze mag niet onder stromend water komen!

 

* De volgende ochtend even voorzichtig wassen met lauw water, zachtjes droogdeppen en aftercare heel dun aanbrengen, dit gedurende 5 dagen aanhouden.

 

* Voor iedereen geldt minimaal 14 dagen niet zonnen of zonnebanken.

 

* De eerste 14 dagen geen sauna of hammam bezoeken.

 

* De eerste 7 dagen niet te zwemmen in zee of zwembad.

 

* De eerste 7 dagen geen cosmeticaproducten of andere crèmes op de behandelde zone aanbrengen, behalve de aftercare.

 

* De eerste 3 dagen niet sporten. 

 

* Het wassen en insmeren van de pigmentatie is afhankelijk van uw huidtype en zal nader met u besproken en genoteerd worden hieronder.

 

*Als er na de behandeling wondvocht ontstaat, dep dit dan zolang nodig voorzichtig af met een tissue.

 

* Absoluut niet peuteren, of krabben of vrijwen aan eventuele korstjes!

 

* Eventuele vervolgbehandelingen kunnen na 6 weken plaatsvinden.

 

*Bij de pigmentatie van de lippen, opletten met warme dranken, eventueel drinken met een rietje is aanbevolen.

 

*Voor het slapen gaan dun insmeren met aftercare. 

 

* Minimaal 5 dagen 2x per dag Bepanthen creme smeren (mits de huidvet is dan 1 keer per dag of helemaal niet, de specialiste zal u hierover informeren)